Executieve Functies

31-08-2017

10:00 - 16:00

per persoon /

350

Executieve Functies

Gastdocent

Dr. Mariëtte Huizinga

Categorie

Course Attendees

Still no participant

Course Reviews

Still no reviews

Volg deze ééndaagse cursus op:

*donderdag 31 augustus 2017, 10:00 - 16:00 uur (PO & VO)

zaterdag 16 september 2017, 10:30 - 16:30 uur (PO & VO)

donderdag 12 oktober 2017, 10:00 - 16:00 uur (VO)

zaterdag 20 januari 2018, 10:30 - 16:30 uur (PO & VO)

 

*Op 31 augustus 2017 wordt een zomercursus georganiseerd. Voor deze zomercursus geldt een speciaal tarief à €299,- per persoon. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 juli 2017.

 

Uitleg over de executieve functies, hun bijdrage tot schoolsucces en praktische tips voor in de klas. Van werkgeheugen en taakinitiatie tot metacognitie.

Veel kinderen hebben moeite om op tijd aan het werk te gaan, zij letten niet op of de instructie gaat het ene oor in en het andere uit. Sommigen zijn impulsief, anderen afwezig en hebben moeite hun werk volgens een plan af te maken of te controleren. De vaardigheden die nodig zijn voor doelgericht gedrag worden ook wel ‘executieve functies’ genoemd. Onderzoek heeft sinds kort aangetoond dat executieve functies een belangrijke rol spelen bij schoolsucces. Wanneer er problemen zijn op het gebied van executieve functies, zijn de gevolgen daarvan meestal ingrijpend. Kinderen die onvoldoende in staat zijn om hun gedrag te reguleren of te organiseren, hebben moeite om aan een taak te beginnen, om hun impulsen onder controle te houden, zijn chaotisch of vergeetachtig, en worden vaak snel boos of schieten bij geringe tegenslag uit hun slof. Het is karakteristiek voor veel kinderen dat ze het graag goed willen doen, maar dat ze onvoldoende beschikken over vaardigheden om hun gedrag, gedachten en emoties aan te sturen.

Inhoud cursus

De cursus geeft inzicht in alle belangrijke executieve functies voor schoolsucces en behandelt:

  • de verschillende soorten executieve functies en hun bijdrage tot schoolsucces
  • de gevolgen van zwakke executieve functies voor het leerplezier en de werkhouding
  • de rol van executieve functies bij gedragsproblemen, bij ADHD of Autisme
  • de ontwikkeling van het brein van de BO en VO leerling
  • voorbeelden uit de lespraktijk en praktische handvatten en tips om kinderen met executieve functieproblemen in de klas te ondersteunen!

Een leuke en informatieve cursus voor PO en VO, rijk aan nieuwe inzichten! Deze cursus is valide bevonden door de commissie van Registerleraar.nl (5RU, registratienummer: MysR4UXHi6)

 

Prijs : 350 €

Max Availability : 20

Doelgroep : PO VO

Locatie : de Onderwijsdesk

Typology : Premium

Vragen

* required


012345